LTS:n podcast – Tieteen ja käytännön äärellä

Tieteen ja käytännön äärellä -podcastissamme käsitellään liikuntatieteen aiheita, ilmiöitä, tutkimuksia ja käytännön sovelluksia sekä liikuntapoliittisia ja -yhteiskunnallisia asioita laidasta laitaan. Keskustelua on luvassa myös tiedejulkaisemisesta.

Ehdota podcasteihin aiheita ja haastateltavia sähköpostitse media(at)lts.fi!


LTS:n podcast – Tieteen ja käytännön äärellä -sarjaa voi kuunnella:

Huomioithan, että sinulla tulee olla Spotify-tili kuunnellaksesi podcasteja sen alustan kautta.

Löydät kaikki julkaistut podcastimme myös tältä sivulta.

Julkaistut podcastit

Podcast 2: Liikunnan merkitys aivotutkijan näkökulmasta

Tieteen ja käytännön äärellä -podcastissa vieraanamme on neurologi Kiti Müller, joka työskentelee tutkijana Nokia Bell Labs -yrityksessä. Erikoistutkijamme Jouko Kokkonen keskustelee Müllerin kanssa liikunnan merkityksestä ja tutkimisesta monitieteisellä otteella.

Yksi esimerkki liikunnan monitieteisestä tutkimuksesta on se, kun tutkimustarjottimelle yhdistetään musiikki, aivot ja liikunta. Tällöin saadaan monialaisesti tutkittua vaikkapa sitä, miten erilaiset rytmit auttavat Parkinson-potilasta liikkumaan tai miten musiikki saattaa saada muistisairaan henkilön innostumaan tanssahtelemisesta, vaikka hän ei muuten juurikaan liikkuisi.

Podcastissa selviää myös Müllerin omat vinkit hyötyliikuntaan arjen keskellä.

Kiti Müller on luennoimassa 28.–29.8.2019 järjestettävillä Liikuntatieteen päivillä, jossa käsitellään liikuntaa ja liikkumista monitieteisesti. Viimeinen ilmoittautumispäivä seminaariin on 7.8.! Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan LTP19-tapahtumasivustolla.

 

Podcast 1: Training and recovery

Liikuntatieteellisen Seuran ensimmäisessä podcastissa Tyler Prinkey haastattelee Kuntotestauspäivillämme 21.–24.3.2019 luennoimassa olleita yhdysvaltalaisia huippuasiantuntijoita PhD Mike Israetelia ja M.S. James Kriegeriä treenaamisesta ja palautumisesta. Keskustelu käydään englanniksi.

In the first podcast Tyler Prinkey interviews Dr. Mike Israetel from Renaissance Periodization and M.S. James Krieger from Weightology about basics of training and recovery. The interview was made during the 31st Finnish Exercise Testing Symposium (Kuntotestauspäivät 2019 in Finnish) in March 2019. Most of the podcast will be held in Finnish but this time discussion is in English due the international guests.