Liikuntatieteen päivät 2023

Tutkimusesittelyt ja -kilpailu

Liikuntatieteen päivillä esitellään tutkimusta ja käydään tutkimuskilpailu. Tutkimusesittelyt pidetään tapahtuman aikana Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa. Mukana on liikuntaa käsitteleviä tutkimuksia eri tieteen aloilta. Esityksiä on esimerkiksi liikuntapedagogiikan, liikunnan yhteiskuntatieteiden, liikuntabiologian ja -fysiologian ja terveystieteiden aloilta.

Erikseen järjestettävä tutkimuskilpailu on tarkoitettu perustutkinnon suorittaneille, mutta ei vielä väitelleille tutkijoille. Kilpailuun voi osallistua 1.9.2021 jälkeen julkaistulla tai toistaiseksi julkaisemattomalla liikuntaan liittyvällä alkuperäistutkimuksella. Tutkimuskilpailuun osallistuvat työt esitellään Liikuntatieteen päivillä omissa tutkimusesittelysessioissa.

Kilpailun neljä parasta työtä palkitaan stipendeillä, joiden kokonaismäärä on 2000 euroa. Summa jaetaan tieteellisen komitean määrittäminä stipendeinä. Lisäksi parhaat suulliset esitykset palkitaan erillisillä palkinnoilla. Stipendit rahoittavat Liikuntatieteellinen Seura ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta.

Osallistumisohjeet

Tutkimusesitysten ja tutkimuskilpailun ilmoittautuminen on päättynyt. Saimme määräaikaan 24.5. mennessä 45 tutkimusabstraktia, joista tutkimuskilpailuun osallistuu 22 tutkimusta ja tutkimusesittelyihin 23 tutkimusta.

Tiivistelmät arvioi tieteellinen komitea. Tutkimusesittelyihin ja -kilpailuun hyväksytyille osallistujille lähetetään ilmoitus hyväksymisestä sähköpostitse 16.6.2023 mennessä. Kaikki työt esitellään suullisina esityksinä rinnakkaisissa tutkimusesittelysessiossa Liikuntatieteen päivillä. Tutkimusesitysten pituus noin 6 minuuttia. Lisätietoja sekä tarkemmat esittelyohjeet julkaistaan kesäkuussa.

Abstraktin jättäneiden tulee ilmoittautua tapahtumaan normaalisti sekä maksaa osallistumismaksu. Löydät osallistumishinnat ja ilmoittautumisen Liikuntatieteen päiville täältä.

Tutkimuskilpailun tieteellinen toimikunta

Arviointikriteerit

Liikuntatieteen päivien abstraktien arvioinnissa korostetaan tasapuolisuutta tieteenalojen kesken. Arvioinnissa huomioidaan: tutkimusidea, aineisto ja menetelmät, tulokset ja johtopäätökset, tutkimuksen uutuusarvo ja tulosten sovellusarvo.

Aikataulu

 

Lisätietoja tutkimusesittelyistä ja -kilpailusta:

Venla Väyrynen
koordinaattori, Liikuntatieteen päivät
venla.vayrynen(a)lts.fi
p. 010 778 6605