Paneelikeskustelu: Tulevaisuuden vastuulliset liikuntateot: Tutkimuksen näkökulma

Torstai klo 14.30-15.30, 1. Lava

Paneelikeskustelussa vedetään yhteen seminaarin teemasessioiden aiheita. Mitä kongressin teemasessioiden perusteella nousee liikunnan vastuullisuuden keskeisiksi näkökulmiksi? Keskustelussa pyritään löytämään vastauksia kysymyksiin: Mitä liikuntatieteissä tulisi tutkia? Miten eri tasoilla konkreettisesti edistämme vastuullisempaa liikuntaa?

Puhujat

Professori Mika Pantzar, Helsingin yliopisto

Mika Pantzar"Economics of sport, health and happiness" on lyhyesti tutkimusprofiilini. Datatalous (datakansalaisuus) ja hyvinvointisektori ovat olleet erityisesti kiinnostuksen alueina viime vuosina. Toimin Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen professorina. Sählyä olen pelannut vuodesta 1976 ja golfia 1999 alkaen. hyvinvointisektori ovat olleet erityisesti kiinnostuksen alueina viime vuosina. Toimin Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen professorina. Sählyä olen pelannut vuodesta 1976 ja golfia 1999 alkaen.

 

 

 

Monikulttuurisuustyön suunnittelija, väitöskirjatutkija Eva Rönkkö, Eläkeläiset ry /Jyväskylän yliopisto

Eva RönkköEva Rönkkö on Tallinnan yliopistosta valmistunut liikunnanopettaja ja vuodesta 2017 lähtien väitöskirjatutkijana Jyväskylän yliopistossa. Rönkön työpaikkana on Eläkeläiset ry:ssä ja hänen tehtävänään on edistää vieraskielisten iäkkäiden hyvinvointia. Nuorena Rönkkö kilpaili Viron maajoukkueessa, lajina hiihtosuunnistus. Nykyään Rönkkö osallistuu suunnistuskisoihin Keravan Urheilijoiden väreissä ja vastaa seuran aikuisten suunnistuskoulusta.

 

 

 

 

 

 

Dosentti, FT, yliopistonlehtori, Riikka Turtiainen, Turun yliopisto

Riikka TurtiainenVäitöskirjassani (2012) tutkin digitalisoitumisen vaikutusta urheilun seuraajien toimintaan, minkä jälkeen olen keskittynyt tarkastelemaan mediaurheiluun liittyvää vallankäyttöä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmista. Erityisenä mielenkiinnon kohteenani ovat naisurheilurepresentaatiot ja sosiaalinen media, nykypäivän urheilija-aktivistit sekä liikunta- ja urheilukulttuurien muutos.

 

 

 

 

 

 

Professori Hannu Itkonen, Jyväskylän yliopisto

 

Paneelikeskustelun moderaattorit:

pääsihteeri Riikka Juntunen, Suomen Paralympiakomitea
professori Mikael Fogelholm, Helsingin yliopisto