Soveltavan liikunnan symposio 2020

Soveltavan liikunnan symposion luennoitsijaesittelyt

Tutustu symposion luennoitsijoihin:

Piritta Asunta, tutkija, Likes

Piritta Asunta kuva

 

Piritta Asunta (LitT) työskentelee tutkijana Likes-tutkimuskeskuksessa. Hän koordinoi Tutka 2 -hanketta, jossa kehitetään mm. peruskouluille Move!-mittausten soveltamiseen materiaalia. Piritta on myös aktiivinen soveltavan liikunnan kouluttaja.

 

 

Henni Huttunen, konsultoiva ohjaaja/fysioterapeutti, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Henni Huttusen kuva

 

Henni Huttunen on työskennellyt Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa fysioterapeuttina usean vuoden ajan. Huttusen työhön sisältyy käytännön työtä sekä kouluttamista soveltavaan liikuntaan liittyen. Tällä hetkellä Henni työskentelee kolmatta vuotta Iloon yli esteiden - hankkeessa, jonka tavoitteena on mahdollistaa koulupäivän aikainen liikunnallinen aktiivisuus erilaisille liikkujille.

 

 

Minttu Korsberg, pääsihteeri, Valtion liikuntaneuvosto

Minttu Korsberg kuva

 

Minttu Korsberg toimii pääsihteerinä valtion liikuntaneuvostossa, joka mm. arvioi valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia liikuntaan liittyen, antaa lausuntoja liikuntamäärärahojen käytöstä ja edistää liikunnan tiedolla johtamista. Korsberg valmistee työnsä ohella hallintotieteiden väitöskirjaa teemana liikunnan tiedolla johtaminen.

 


Merike Kujanen, hanketyöntekijä, Varsinais-Suomen Sydänpiiri

Merike Kujala

Merike Kujanen työskentelee Varsinais-Suomen Sydänpiirissä Luontoliikuntaa sydämeen ja mieleen -hankkeessa. Koulutukseltaan Kujanen on sairaanhoitaja ja TtM liikuntalääketieteestä. Meriken sydäntä lähellä ovat terveyden edistäminen ja liikunnallisen elämäntavan ohjaustyö.


 

Toni Piispanen, suunnittelija, Valtion liikuntaneuvosto

Toni Piispane kuva

 

Toni Piispanen toimii symposion puheenjohtajana. Koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri työskentelee opetus- ja kulttuuriministeriössä valtion liikuntaneuvoston suunnittelijana. Erityisalueena Tonilla on yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon ja kestävään kehitykseen liittyvät asiat. Soveltavassa liikunnassa hän toimi mm. 8 vuotta EUFAPA:n varapuheenjohtajana.

 

 

 

 

Petri Pohjonen, pääjohtaja, Invalidiliitto

Petri Pohjonen kuva

 

Petri Pohjonen on ollut Invalidiliitosssa 2 vuotta hallituksen puheenjohtajana ja nyt 5 vuotta pääjohtajana. Luottamustoimia on mm. 8 vuotta UNESCO-toimikunnan jäsenenä ja usean kerran UNESCO:n yleiskokouksessa Suomen edustajana. Lisäksi Pohjonen on toiminut 8 vuotta Suomen Paralympiakomitean puheenjohtajan ja käynyt viisissä Paralympialaisissa. Pohjonen on ollut LTS:n valtuuskunnan jäsen jo pitkään ja valtioon liikuntaneuvoston tasa-arvo jaostossa jo toista kautta. Liikkuva koulu - konseptin vahva käynnistäjä Opetushallituksen ylijohtaja aikana.

 

Virpi Remahl, liikunnanopettaja, soveltavan liikunnan asiantuntija, Liikuntakeskus Pajulahti

Virpi Remahl

Liikunnanopettaja ja soveltavan liikunnan asiantuntija Pajulahdesta. Vuosien työkokemus erityisryhmien ja ikääntyvien liikunnasta kunta ja järjestöpuolella. Osa työstä kuluu erilaisissa soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun kehittämishankkeissa. Soveltavan liikunnan koulutus- ja tutkimustyöryhmän jäsen. Vapaa-aika kuluu suunnistuksen ja kaikenlaisen luontoliikunnan sekä hevosten parissa.

 


 

Riikka Roitto, hankekoordinaattori, Liikuntatieteellinen Seura

Riikka Roitto kuva

 

Riikka Roitto työskentelee Liikuntatieteellisen Seuran valtakunnallisessa kehityshankkeessa Erityisliikunnanohjaaja - kohti soveltavan liikunnan kehityskumppanuutta (2020-2023). Aikaisemmin Riikka on ollut mm. Helsingin kaupungilla erityisoppilaiden liikunnan edistämishankkeessa.

 

 

 

Päivi Sainio, kehittämispäällikkö, THL

Päivi Sainio kuva

Päivi Sainio työskentelee kehittämispäällikkönä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Työtehtävät liittyvät mm.
väestötutkimusten kehittämiseen, erityisesti toimintakyvyn ja toimintarajoitteiden osalta, sekä toimintarajoitteisuutta
koskevan raportoinnin ja tilastoinnin parantamiseen.

 

 

Panu Tavisalo, erityisliikunnanohjaaja, Hämeenlinna

Panu Tavisalo kuva

 

Erityisliikunnanohjaaja Hämeenlinnan Liikuntahalleilla. Päätoimisesti liikunnan alalla 15 vuotta ja enimmäkseen soveltavan liikunnan kentässä. Sivuluisuina hakenut lisäkokemusta myös kehitysvammatyöstä ja kunnan työllisyyssektorilta. Yhteistyö on voimaa!

 

Heli Starck, suunnittelija, Ikäinstituutti

 

Heli Starck työskentelee Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa vastaten kuntien hanketyön mentoroinnista, maakunnallisista oppimisverkostoista sekä Vie vanhus ulos -kampanjasta.