Liikunta & Tiede 60: tiedejournalismia liikkumisesta, liikunnasta ja urheilusta

Keskiviikkona 6.9. klo 14.1515.45 Jyväskylän yliopiston Liikunta-rakennuksessa, tila L304 (Keskussairaalantie 4, 40600 Jyväskylä)

Maksuttomassa Liikunta & Tiede -lehden 60-vuotisjuhlasessiossa paneudutaan tiedejournalismiin liikkumisen, liikunnan ja urheilun aihealueilla. Session puheenjohtajana toimii yliopistotutkija Antti Laine Jyväskylän yliopistosta.

Puheenvuorot

Tietoa on – mutta mitä sitten?
Jari Kupila, päätoimittaja, Liikunta & Tiede -lehti

Mediaurheilun tutkija ja urheilumediat
Riikka Turtiainen, digitaalisen kulttuurin yliopistonlehtori, dosentti, Turun yliopisto/Porin yliopistokeskus

Vertaisarviointi: päämääränä paremmmat käytännöt
Pauliina Raento, pääsihteeri, Suomen tiedekustantajien liitto

Osion päättää alustajien paneelikeskustelu
Paneelikeskusten vetää session puheenjohtaja Antti Laine

Puhujaesittelyt

Jari Kupila, päätoimittaja, Liikunta & Tiede -lehti

FM Jari Kupila on Liikunta & Tiede -lehden päätoimittaja. Hän on taustaltaan pitkän linjan urheilujournalisti, joka on työssään erikoistunut urheilun ja liikunnan tarkasteluun yhteiskunnallisena ilmiönä. Hän valmistelee Oulun yliopiston historian laitokselle väitöskirjaa suomalaisen urheilun muotoutumisesta osansa suomalaisen yhteiskunnan modernisaatioprosessia. Hän on myös tietokirjailija.

 

 

 

 

 

 

Riikka Turtiainen, digitaalisen kulttuurin yliopistonlehtori, dosentti, Turun yliopisto/Porin yliopistokeskus

Riikka Turtiainen: Olen yksi pohjoismaisen Women in a Digitized Sports Culture -tutkimusverkoston perustajista (2022). Olen aina ollut kiinnostunut urheilun, sukupuolen ja median kytköksistä. Viime vuosina tutkimukseni on keskittynyt sosiaalisen median naisrepresentaatioihin ja urheilija-aktivisteihin, minkä taustalta löytyy laajempia teemoja koskien urheilukulttuurin muutosta ja mediaurheilun valtaa sekä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

 

 

 

 

 

 

Pauliina Raento, pääsihteeri, Suomen tiedekustantajien liitto

Pauliina Raento on Suomen tiedekustantajien liiton pääsihteeri ja yliopiston arjesta luopunut professori, joka jatkaa tutkimustyötään Koneen säätiön rahoituksella Hevoset ihmisineen -hankkeessa. Osana työtään hän kouluttaa kotimaisia tiede-editoreja ja seuraa julkaisukentän ja vertaisarvioinnin kehitystä. Hän on toimittanut useita tiedekirjoja, tiedelehtien erikoisnumeroita ja sarjoja Political Geography (Elsevier), International Gambling Studies (Taylor & Francis) ja Terra (Suomen Maantieteellinen Seura). Nykyisin hän on viiden kansainvälisen lehden toimitusneuvoston jäsen.