Liikuntalääketieteen päivät 2024

Info

Milloin

Missä

Hotel Haaga Central Park Helsinki

Liikuntalääketieteen päivät 2024

Tervetuloa Liikuntalääketieteen päiville Helsinkiin 27.–28.11.2024!


Liikuntalääketieteen päivät järjestetään 27.–28.11.2024 Hotel Haaga Central Parkissa Helsingissä. Tänä vuonna tapahtuman pääteemana on Liikunta ja mielenterveys. Pääset tutustumaan ohjelmaan välilehdeltä.

Ilmoittaudu jo nyt ja varmista paikkasi liikuntalääketieteen verkoston tärkeimpään vuosittaiseen kohtaamiseen Suomessa!

Tavoitteemme

Seminaarissa saa laaja-alaisen ymmärryksen liikunnan ja mielenterveyden yhteyksistä, mekanismeista taustalla sekä liikunnan roolista mielenterveysongelmien ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa. Lisäksi seminaari tarjoaa uunituoretta, kotimaista liikuntalääketieteen tutkimustietoa tutkimusesittelysessioissa ja vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailussa.

Kenelle seminaari on suunnattu?

Seminaari on suunnattu lääkäreille, lääketieteen opiskelijoille, liikuntalääketieteeseen ja psykiatriaan erikoistuville lääkäreille, psykologeille, psykoterapeuteille, fysioterapeuteille, liikunnan- ja terveyden huollon ammattilaisille, tutkijoille, päättäjille ja edellä mainittujen alojen opiskelijoille.
 

Tutustu ohjelmaan

Osallistumishinnat ja ilmoittautuminen

 • Normaalihinta: 390 €
 • LTS:n henkilö- ja yhteisöjäsenet*: 320 €
 • Opiskelijahinta**: 260 €
 • LTS:n opiskelijajäsenhinta**: 225 €

* Yhteisöjäsenet: 5 osanottajaa jäsenhintaan, edellytetään yhteisilmoittautumista. Asiantuntijayhteisöjäsenet: yksi osanottaja jäsenhintaan.
** Opiskelijahinta myönnetään päätoimisille perustutkinto-opiskelijoille. Opiskelijakortin kopio on esitettävä pyydettäessä.

Hinnat sisältävät seminaarimateriaalin, ohjelmaan merkityt lounaat ja kahvit sekä iltajuhlan illallisen. Osallistumismaksu laskutetaan etukäteen. Liikuntalääketieteen päivien osallistuminen ALV 0 %, sillä Liikuntatieteellinen Seura ei ole arvonlisäverovelvollinen.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 1.11.2024.


Il­moit­tau­du osal­lis­tu­jak­si ta­pah­tu­maan pai­kan pääl­le


Etäosallistumisen hinnat ja ilmoittautuminen löytyvät striimi-välilehdeltä.


Peruutusehdot

Viimeinen veloitukseton peruutuspäivä on maanantaina 4.11.2024. Laskun maksamatta jättämistä ei tulkita peruutuksena. Jos ilmoittautumisesta huolimatta osallistuja ei tule tilaisuuteen, veloitetaan koko osallistumismaksu. Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa toiselle henkilölle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta (siirrosta ilmoitus linda.raivio(a)lts.fi).

.

HUOM! Liikuntalääketieteen päivien aattona järjestetään Liikuntatutkimuksen akatemiaohjelma ACTIVE:n avausseminaari!

 • Aika: tiistai 26.11.2024 klo 12–16.30, lounas klo 12–13
 • Paikka: Hotelli Haaga Central Park, Helsinki. Mahdollisuus myös etäosallistumiseen
Tervetuloa liikuntatutkimuksen akatemiaohjelman ACTIVE -ohjelman avausseminaariin tiistaina 26.11.2024 Hotelli Haaga Central Parkiin, Helsinkiin. Seminaari järjestetään siis Liikuntalääketieteen päivien aattona! Seminaarin teemana on huomisen liikuntatutkimus ja tavoitteena on herättää keskustelua tutkijoiden tunnistamista uusista tutkimuskysymyksistä ja -suuntauksista liikuntatutkimuksessa, etenkin uusiin teknologioihin liittyen.
 
Poimi päivä kalenteriin ja ilmoittaudu jo nyt tällä verkkolomakkeella.
 

 

Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailu

Liikuntalääketieteen päivien yhteydessä järjestetään Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailu. Kilpailuun voi osallistua 1.1.2024 jälkeen julkaistulla tai toistaiseksi julkaisemattomalla liikuntalääketieteeseen liittyvällä alkuperäistutkimuksella. Tutkimuskilpailun tulokset esitellään Liikuntalääketieteen päivillä 27.11.–28.11.2024 Hotel Haaga Central Parkissa Helsingissä.

Kaikki saapuneet abstraktit voivat osallistuvat Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailuun. Kilpailussa jaetaan useampia palkintoja, joista vähintään yksi palkinto menee nuorelle liikuntalääketieteen tutkijalle. Nuoreksi tutkijaksi katsotaan henkilö, joka ei ole vielä väitellyt ja on korkeintaan 35-vuotias seminaarin alkaessa. Suomenkielinen abstrakti tulee jättää Webropol-lomakkeella viimeistään maanantaina 11.9.2024 klo 16.00 mennessä.

 

Lue lisää Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailusta välilehdeltä

 

Seminaaripaikka

Hotel Haaga Central Park, Nuijamiestentie 10, 00320 Helsinki.

Katso kulkuyhteydet Helsingin keskustasta ja lentokentältä Hotellin verkkosivuilta.

Hotelli ja seminaaritilat ovat esteettömiä (pois lukien uima-allas ja saunatilat).

Hotellilla voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa, rentoutua, hyödyntää erilaisia hyvinvointipalveluja. Löydät hotellilta sauna- ja uima-allasosaston, kuntosalin ja joogastudion. Lisätietoja löydät hotellin verkkosivuilta.

Iltajuhla

Seminaarin yhteydessä järjestetään iltajuhla Hotel Haagan ravintola Central Parkissa keskiviikkona 27.11.2024 klo 19.30 alkaen. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen seminaari-ilmoittautumisen yhteydessä. Illanvietto ja buffet-illallinen kuuluvat seminaarin hintaan.

Majoitus ja majoituskiintiövaraukset

Osallistujat varaavat ja maksavat majoitukset itse. Kiintiövaraus on voimassa Hotel Haaga Central Parkissa 26.10.2024 saakka tai niin kauan kuin huoneita on saatavilla. Ilmoita varausta tehdessäsi kiintiövaraustunnus: LLTP2024.
 
Huoneet kiintiöstä hintaan:
 • standard 1HH hintaan 115 €
 • standard 2HH erilliset sängyt hintaan 135 €
 • superior 1HH hintaan 130 €
 • superior 2HH leveä parivuode hintaan 150 €
Hotel Haaga Central Park
Nuijamiestentie 10, 00320 Helsinki
Puh. +358 9 5807 877
Sähköposti: hotel(at)haaga.fi
Verkkosivut: https://www.hotelhaaga.fi
Kiintiövaraustunnus: LLTP24
 
 • Majoitushintoihin sisältyy raikas ja monipuolinen buffet-aamiainen, sauna ja uinti sekä kuntosali ryhmäliikuntatunteineen. Lisätietoja hotellin palveluista löydät hotellin verkkosivujen Hyvinvointi-osiosta.
 • Hotellin vastaanotto on avoinna päivittäin kello 7.00–22.00.

 

Erikoisalakohtaiset koulutustunnit

Mikäli olet erikoistuva lääkäri tai opiskelija, sinulla on mahdollisuus saada todistus osallistumisestasi koulutukseen. Tilaisuudelle haetaan lääketieteen erikoisalakohtaisia koulutustunteja seuraaville aloille.
 • Liikuntalääketiede
 • Fysiatria
 • Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede
 • Kliininen neurofysiologia
 • Lastenpsykiatria
 • Nuorisopsykiatria
 • Psykiatria
 • Psykiatria / runkokoulutus
 • Terveydenhuolto (EL)
 • Työterveyshuolto
 • Yleislääketiede

Voit tiedustella osallistumistodistusta tapahtuman jälkeen linda.raivio(at)lts.fi tai puh. 050 443 7262.

Ohjeet turvalliseen tapahtumaan

Kaikki Liikuntatieteellisen Seuran tapahtumat ovat epäasiallisesta kohtelusta, häirinnästä ja syrjinnästä vapaita.

Tutustu turvallisen tapahtumaosallistumisen ohjeisiin Turvallisuus-välilehdellä

 

Media-akkreditointi ja haastattelupyynnöt

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumaan! Pyydämme akkreditoitumaan ja esittämään haastattelupyynnöt ennakkoon sähköpostitse: jonne.kamsula(a)lts.fi. Kerro viestissä nimesi, yhteystietosi, tehtävänkuvasi ja mitä mediaa edustat.

Akkreditointi edellyttää voimassa olevaa Journalistiliiton tai Suomen Tiedetoimittajain liiton jäsenkorttia tai vastaavaa todistetta siitä, että olet median edustaja ja työtehtävissä tapahtumassa. Otathan todisteen mukaasi ja esität sen Liikuntatieteellisen Seuran infopisteellä.

Viestintä ja valokuvaus

Tapahtuman aikana valokuvataan ja tehdään videoita. Materiaalia julkaistaan sosiaalisen median kanavissa sekä LTS:n verkkosivuilla ja Liikunta & Tiede -lehdessä sekä hyödynnetään jatkossa LTS:n viestinnässä ja tapahtumamarkkinoinnissa.

Ilmoita LTS:n henkilökunnalle, mikäli et halua, että sinua kuvataan.

Toivomme aktiivista keskustelua ja tunnelmien jakamista tapahtuman aikana sosiaalisessa mediassa. Tapahtuman aihetunnisteet ovat #LLTP24 ja #liikuntalääketiede.

Lisätietoja

Jonne Kamsula (ohjelma) | puh. 010 778 6606 | 050 310 5423 | jonne.kamsula(at)lts.fi
Linda Raivio (ilmoittautuminen) | puh. 010 778 6602 | linda.raivio(at)lts.fi
Hanna Vehviläinen (mediayhteistyö) | puh. 050 321 7695 | hanna.vehvilainen(at)lts.fi

 

Tapahtuman järjestävät

Liikuntatieteellinen Seura järjestää seminaarin yhteistyössä Liikuntalääketiede Suomi -verkoston kanssa.

Liikuntalääketiede Suomi on kuuden liikuntalääketieteen keskuksen muodostama asiantuntijaverkosto, joka tutkii ja edistää urheilijoiden, aktiiviliikkujien sekä koko väestön terveyttä ja hyvinvointia.

HULA - Hel­sin­gin ur­hei­lu­lää­kä­ria­se­ma, Ur­hei­lu­lää­ke­tie­teen sää­tiö sr

Huip­pu-ur­hei­lun ins­ti­tuut­ti KIHU

Kuo­pion lii­kun­ta­lää­ke­tie­teen tut­ki­mus­lai­tos, KuLTu

ODL Lii­kun­takli­nik­ka - Ou­lun Dia­ko­nis­sa­lai­tok­sen sää­tiö

Paa­vo Nur­mi –kes­kus, Tur­ku

Tam­pe­reen Ur­hei­lu­lää­kä­ria­se­ma, Taula

 

Lisäksi yhteistyössä mukana

Lii­kun­ta­tie­teel­li­nen tie­de­kun­ta, Jy­väs­ky­län yli­opis­to

PET-kes­kus, Tu­run yli­opis­to

Suo­men Fy­sio­te­ra­peu­tit

 

Liikuntalääketieteen päivät – miksi, kuka ja kenelle?

Liikuntalääketieteen päivät ovat alan vuosittainen päätapahtuma Suomessa. Päivien tarkoituksena on jalkauttaa tutkimustietoa liikunnan ja terveydenhuollon toimijoiden sekä päättäjien käyttöön, välittää kentän tutkimustarpeita tutkijoille ja lisätä vuorovaikutusta liikunta- ja terveystieteiden tutkimuksessa. Päivien osallistujat (n. 150–200 ) ovat lääkäreitä, liikunta- ja terveystieteilijöitä, fysioterapeutteja, muita terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisia sekä näiden alojen päättäjiä, tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita. Liikuntalääketieteen päivät on voittoa tavoittelematon tapahtuma ja ohjelmaa rakentavat yhteistyössä Liikuntatieteellinen Seura, Liikuntalääketiede Suomi -yhteisö (Liikuntalääketieteen keskukset) sekä Jyväskylän ja Turun yliopiston sekä Suomen Fysioterapeutit ry:n edustajat.

Liikuntatieteellinen Seura ry (LTS) on vuonna 1933 perustettu liikuntatieteestä ja -kulttuurista kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen muodostama kansalaisjärjestö. Seura toimii liikuntatieteiden, -kulttuurin ja -politiikan seuranta-, arviointi-, kehitys- ja tiedonvälitystehtävissä. LTS toimittaa Liikunta & Tiede -lehteä ja tuottaa liikuntatieteellisiä julkaisuja ja tapahtumia. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa LTS:n perustoimintaa valtionavustuksella.

Liikuntalääketiede Suomi on kuuden liikuntalääketieteen keskuksen muodostama asiantuntijaverkosto, joka tutkii ja edistää urheilijoiden, aktiiviliikkujien sekä koko väestön terveyttä ja hyvinvointia. Verkoston tehtävänä on liikuntalääketieteellinen tutkimus, liikuntalääketieteeseen erikoistuvien lääkäreiden koulutus yhdessä yliopistojen kanssa, koulutus ja viestintä sekä alueellinen palvelutoiminta. Verkoston tärkeänä tehtävänä on myös tieteellisen jatkokoulutuksen järjestäminen yhteistyössä yliopistojen kanssa ja osana erikoislääkärikoulutusta. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa keskusten perustoimintaa valtionavustuksella