Uudet soveltavan liikunnan valokuvat

Kuva: Maarit Hohteri, Helsingin kaupunki

Tyyppi: Uusi soveltavan liikunnan tuote. Valokuvia kehitysvammaisten liikuntaryhmistämme kolmessa eri toimintaympäristössä.

Kuvaus: Otimme aikuisten kehitysvammaisten liikuntakurssien asiakkaista kuvia kolmesta eri ryhmässä. Uusien kuvien ansiosta saimme näkyville erilaisia liikuntapalveluiden asiakkaita, erilaisia toimintarajoitteita ja erilaisissa toimintaympäristöissä, joka helpottaa esimerkiksi juuri vesiliikunnan, kuntosalin tai jumpparyhmän mainostamista.

Käyttötarkoitus: Tavoitteenamme oli saada laajennettua Helsingin kaupungin viestinnässä käytettävää kuvastoa soveltavan liikunnan asiakkaiden kuvilla. Kyseiset kuvat helpottavat tulevaisuudessa soveltavan liikunnan kohderyhmille ja kohderyhmästä mainostamista eri kanavissamme. Olemme toteuttaneet aikaisemmin laajemman kuvamateriaalihankinnan soveltavan liikunnan lapsien ryhmistä, ja nyt saimme mukaan kuvastoon myös aikuisia. 

Prosessi: Soveltavan liikunnan koordinaattori otti yhteyttä liikuntapalveluiden viestinnän tekijöihin. Molemmat toimijat tunnistivat tarpeen ja motivaatio ryhtyä työhön löytyi välittömästi. Sovimme viestinnän henkilön kanssa, milloin kuvat tullaan ottamaan eri toimintaympäristöissä ja sitä ennen ryhmien liikunnanohjaaja keräsi kaikilta ryhmäläisiltään viralliset kaupungin kuvausluvat. Kuvaukset järjestettiin saman viikon aikana kolmena eri päivänä. Kuvat ovat koko kaupungin yhteisessä kuvapankissa kaikkien käytettävissä, mutta ensisijaisesti niitä hyödyntävät liikuntapalvelut omassa viestinnässään. 

Toimijat tai vastuuhenkilö: Liikunnanohjaajan lisäksi viestinnästä mukana oli kaksi eri henkilöä. Viestinnän tiimistä toinen hoiti kuvauksen, ja toinen kuvien editoinnin ja jakelun.

Tulokset ja arviointi: Kevään 2022 ilmoittautumisissa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa uudet soveltavan kuvat ovat näkyneet todella merkittävästi. Ne on nostettu viestinnän kärkikuviksi useissa eri liikuntaryhmien mainoksissa. Soveltavan liikunnan koordinaattori teki kevääksi 2022 uudet soveltavan liikunnan mainokset kohderyhmän valokuvilla liikuntapalveluiden mainospohjiin, joita on päivitettyjen kuvien ansiosta motivoivaa jakaa eteenpäin toimipisteisiin, seuroille, yhdistyksille ja yhteistyökumppaneille. 

Lisätiedot: Johanna Turunen, Liikuntakoordinaattori (soveltava liikunta), Helsingin kaupunki

Lisätietoja Helsingin kaupungin soveltavan liikunnan verkkosivuilta.