Milloin

01.06.2021-01.06.2021

Missä

Webinaari

Liikunnan talous Suomessa vuonna 2018 -selvityksen julkistamiswebinaari

Liikunnassa ja urheilussa liikkuvat yli kolmen miljardin euron rahavirrat. Timo Ala-Vähälän, Jari Lämsän, Jarmo Mäkisen ja Sanna Pusan selvitys Liikunnan talous Suomessa vuonna 2018 antaa yleiskuvan niin liikunnan talouden rahoittajista kuin palveluiden ja hyödykkeiden tuottajista. Julkaisimme raportin kaikille avoimessa ja maksuttomassa webinaarissa tiistaina 1.6.2021 klo 13–14.30.

Raportti on poikkileikkaus liikunnan talouden vuoden 2018 tilanteesta. Vertailupohjaa tuo tulosten suhteuttaminen aikasarjoihin ja osin vuoteen 2005, jota edellinen aihepiirin perusselvitys käsittelee. Selvitys on tuotettu yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHUn kanssa opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Webinaarin avasi Liikuntatieteellisen Seuran puheenjohtaja Mikael Fogelholm. Aluksi kuultiin opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaaren puheenvuoro. Selvityksestä vastannut LTS:n tutkija Timo Ala-Vähälä esitteli yhdessä KIHUn tutkija Jarmo Mäkisen kanssa selvityksen tulokset. Lopuksi kuultiin taloustieteilijä Jaana Karin kommenttipuheenvuoro Jyväskylän yliopistosta. Tilaisuuden juonsi Liikunta & Tiede -lehden toimituspäällikkö Jouko Kokkonen.

 

Tutustu tutkimusraportiin

 

Katso julkistamiswebinaarin tallenne YouTubessa