Milloin

17.09.2020-17.09.2020

Missä

Tieteiden talo, Sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki

Eriarvoisuuden kasvot suomalaisessa liikunnassa -artikkelikokoelman julkistamistilaisuus

Eriarvoisuuden kasvot liikunnassa - julkaisun kannessa on kollaasi neljästä kuvasta, joissa kuvataan erilaisia ihmisiä liikkumassa.

 

Lämpimästi tervetuloa Eriarvoisuuden kasvot liikunnassa -artikkelikokoelman julkistamistilaisuuteen 17.9.2020 klo 12.00–15.30 Tieteiden talolle tai striimin ääreen!

Monien suomalaisten liikkumista estävät tai haittaavat kulttuuriset käytännöt, sukupuoli- ja ulkonäköstereotypiat ja yhteiskunnalliset rakenteet. Eriarvoisuuden kasvot liikunnassa -artikkelikokoelma tuo näkyväksi liikuntakulttuurissa katveeseen jääneen ilmiökentän. Teos osoittaa, että liikunnan kentillä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen on vielä pitkä tie kuljettavana.

Artikkelikokoelmassa on kymmenen eri tutkijoiden kirjoittamaa artikkelia. Ne kartoittavat liikunnan eriarvoisuuden ulottuvuuksia muun muassa vammaisten nuorten, lihavien ihmisten, maahanmuuttotaustaisten ihmisten, romaneiden ja syrjäseudulla asuvien nuorten näkökulmista.

Eriarvoisuuden kasvot liikunnassa -artikkelikokoelma on luettavissa maksuttomana pdf-tiedostona osana julkaisusarjaamme. Maksullisen painetun teoksen voit tilata julkistamistilaisuuden jälkeen Tiedekirjasta.

Kokkonen, J. & Kauravaara, K.: Eriarvoisuuden kasvot liikunnassa. Liikuntatieteellisen Seuran julkaisu nro 175. Helsinki 2020. Sidottu, 251 sivua. ISBN: 978-952-5762-15-0.

Seminaarin ohjelma

Seminaarijuontajana toimii Kati Kauravaara.

12.00     Kahvi
12.30     Tervetuloa, puheenjohtaja, professori Mikael Fogelholm, Liikuntatieteellinen Seura
12.40     Eriarvoisuus ja sen vaikutuksia yhteiskuntaan, erityisasiantuntija Panu Artemjeff, oikeusministeriö
13.00     Normittaen eriarvoisuutta poistamaan, professori Hannu Itkonen, Jyväskylän yliopisto
13.20     Liikunnassa tehtyjä toimia eriarvoisuuden vähentämiseksi eri väestöryhmien näkökulmasta, ylijohtaja Esko Ranto, opetus- ja kulttuuriministeriö
13.40     Keskustelua / taukoliikuntaa
13.50     Eriarvoisuuden kasvot suomalaisessa liikunnassa -julkaisun esittely, LitT Kati Kauravaara
14.10     Kirjoittajien haastattelu, vetäjänä Jouko Kokkonen, keskustelemassa Päivi Armila, Marko Kananen, Susan Eriksson ja Eva Rönkkö
15.30     Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen

Tilaisuus striimataan suorana verkossa. Tallenteet julkaistaan YouTube-kanavallamme.

Ilmoittautuminen paikan päälle tilaisuuteen päättyi 11.9. Tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu 25 henkilöön.

Osoite: Tieteiden talo, Sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki. Tieteiden talon esteettömyystietoihin voit perehtyä Tieteiden talon verkkosivuilla.

Yleisön jäseniä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin klo 12.00 lähtien, jolloin voidaan välttää ruuhka tilaisuuden alkamisajankohtana.

Peruutukset

Jos ilmoittauduit mukaan tilaisuuteen etkä pääsekään paikalle, ilmoitathan meille peruutuksesta sähköpostitse osoitteeseen linda.raivio(a)lts.fi.

Huomioimme koronatilanteen tapahtumassa

Seuraamme jatkuvasti valtioneuvoston ja THL:n suosituksia sekä ohjeita ja jos koronatilanne aiheuttaa uusia varotoimenpiteitä, toimimme niiden mukaisesti. Noudatamme toiminnassamme viranomaisten antamia turvallisuussuosituksia kokoontumisten järjestämisessä.

Tieteiden talon vahtimestarit ovat järjestäneet salien kalusteet siten, että noin kahden metrin turvavälejä on helppo noudattaa. Turvavälit on pidettävä myös tilaisuuteen saapuessa ja sieltä poistuessa.

Tieteiden talon käsienpesupisteet löytyvät WC:iden yhteydestä kellarikerroksesta, 3. ja 4. kerroksessa ja inva-WC kellarikerroksesta. Jokaisesta salista löytyy myös käsihuuhde.

Aivastaminen ja yskiminen suunnataan nenäliinaan, joka heitetään välittömästi roskiin, tai sen puuttuessa kyynärtaipeeseen.
Riskiryhmiin kuuluville osallistumista ei suositella.

Tilaisuuteen ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita (yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet, päänsärky).