Kävelybuumi pysyväksi käytännöksi korona-ajan jälkeen

Kävelybuumi-hanke nostaa esiin korona-ajan myönteisiä kävely- ja lähiliikuntakokemuksia, jotta kävelybuumi muodostuu pysyväksi tavaksi mahdollisimman monelle suomalaiselle. Aina kun se on suinkin mahdollista, ajomatka vaihtuu kävelyyn, kelaamiseen tai muuhun soveltavaan liikuntaan.

Hanke etsii ja välittää kävelyyn rohkaisevia tarinoita. Niitä on yhtä paljon kuin on erilaisia kävelijöitäkin. Innostamme lisäämään aktiiviliikuntaa niihinkin tehtäviin, jotka on ennen tehty istuen. Oletko kokeillut kävelyetäkokousta?

Kävely on ensimmäinen ja tärkein askel aktiiviseen elämäntapaan, arkiliikuntaan ja hiilivapaaseen liikenteeseen. Siksi kävely-yhteydet liikuntapaikoille ja lähimetsään ovat erittäin tärkeitä. Hankkeessa valotetaan yksilöllisten tarinoiden kautta kävelyn moninaisia myönteisiä vaikutuksia terveyteen, mielenterveyteen, hyvinvointiin sekä yksinäisyyden torjuntaan – ”hae naapuri kävelylle”. Nyt jälkimmäisenä koronavuonna levitetään kävelykärpäsen puremaa. Hankkeessa tuodaan esiin hyviä kokemuksia, jotta buumi jatkuisi.

Hankkeessa ovat mukana Lahden ja Tampereen kaupungit. Kaupungeissa tunnistetaan käveltävän kaupunkitilan sekä jokapäiväisen lähiluontoliikunnan mahdollisuudet ja samalla tehdään kehitysideoita näiden parantamiseksi. Haastamme kaupunkilaiset esimerkiksi tietotyön ja aktiivisen liikkumisen yhdistämiseen. Hankkeen myötä syntyy aineisto, joka auttaa ymmärtämään mistä puhumme, kun puhumme kävelystä!

Hanke toteutetaan Liikuntatieteellisen Seuran, FCG Finnish Consulting Group Oy:n, Kravat Oy:n sekä Lahden ja Tampereen kaupunkien yhteishankkeena, jota rahoittavat Traficom sekä kaupungit.

Osallistu kävelykeskusteluun Kävelybuumin-ryhmässä Facebookissa

 

Seuraa Kävelybuumia Instagramissa

 

Kuuntele Kävelybuumin ajatuskävelyitä Liikuntatieteellisen Seuran SoundCloudissa

 

Katso kävelyvideoita Liikuntatieteellisen Seuran YouTube-kanavalla

 

Lisätietoja hankkeesta

 

Jani Päivänen
johtava asiantuntija, FCG Finnish Consulting Group Oy
jani.paivanen(at)fcg.fi

Jan Erola
CEO, Kravat Oy
jan.erola(at)kravat.fi

Jari Kanerva
pääsihteeri, Liikuntatieteellinen Seura
jari.kanerva(at)lts.fi