Milloin

26.10.2020-26.10.2020

Missä

Webinaari

Mikä ihmeen PT?

Tutkija Timo Ala-Vähälän tekemä selvitys Mikä ihmeen PT? Selvitys personal trainer -alasta Suomessa julkaistiin webinaarissa maanantaina 26.10.

Webinaarissa kuultiin aluksi Ala-Vähälän alustus ja sen jälkeen tiiviit kommenttipuheenvuorot toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bisteriltä Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksestä SKY ry:stä, pääsihteeri Nina Luukkaiselta Urheiluopistojen Yhdistyksestä sekä valmentaja ja MPT-kouluttaja Ilari Lehterältä Fitverstas Oy:stä. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Liikuntatieteellisen Seuran kuntotestauksen ja liikuntalääketieteen tutkimus- ja koulutusyhteistyön erityisasiantuntija Jonne Kamsula.

Ala-Vähälän kokoama selvitys on ensimmäinen kokonaisnäkemys PT-alasta niin koulutuksen kuin palvelutarjonnan näkökulmasta. Selvitys antaa aineksia PT-toiminnasta käytävään keskusteluun. Tiedontarve on todellinen: PT-ala kuuluu todennäköisesti tulevaisuuden kasvualoihin niin liikuntapalveluissa kuin laajemminkin palvelualalla.

Timo Ala-Vähälän esitykseen voit tutustua täällä (pdf).

 

Tutustu selvitykseen

 

Katso tallenne YouTubessa

 

 

Opiskelija Elina Lammi ohjaa Jyväskylän yliopiston PT-koulutuksen näyttökokeessa valmennettavansa asentoa ja kouluttaja Kaisa Wallinheimo seuraa. Kuvan on ottanut Mirja Hirvensalo.

Kuvassa opiskelija Elina Lammi ohjaa Jyväskylän yliopiston PT-koulutuksen näyttökokeessa valmennettavansa asentoa ja kouluttaja Kaisa Wallinheimo seuraa. Kuvan on ottanut Mirja Hirvensalo.