Kuntotestauspäivät 2023

Luennoitsijat

Professori, Dr. Rob Orr, Bond University, Australia

Dr. Rob Orr palveli Australian armeijassa yli 23 vuotta jalkaväen sotilaana, fyysisen koulutuksen ohjaajana, fysioterapeuttina ja suorituskykyupseerina. Nykyisin reservissä palveleva Dr. Orr toimii australialaisessa Bondin yliopistossa fysioterapian professorina sekä turvallisuusalojen tutkimusyksikön johtajana. Hän johtaa fysioterapian tohtoriohjelmaa sekä ohjaa alan maisteri- ja tohtoriopiskelijoita. Hän on konsultoinut ja kouluttanut poliisien, sotilaiden sekä palo- ja pelastusalan kuntotestauksesta ja harjoittelusta ympäri maailmaa. Dr. Orr on palkittu tutkija, puhuja ja opettaja, joka on julkaissut yli 225 vertaisarvioitua tutkimusta ja kymmeniä raportteja fyysisestä suorituskyvystä turvallisuusaloilla. Vuonna 2022 hänelle myönnettiin NSCA:n turvallisuusalojen Strength and Conditioning Professional of the Year -palkinto.

Dr. Orr puhuu Kuntotestauspäivillä Helsingissä torstaina 30.3. otsikolla “Physical Fitness Assessments & Evidence-Based Training in Tactical Populations”.

 

 

Johtaja Tommi Vasankari, UKK-instituutti

UKK-instituutin johtaja, LT, Tommi Vasankari toimii päätyönsä ohella osa-aikaisena sotilaslääketieteen professorina Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnassa. Hän on toiminut monissa kansainvälisissä ja kansallisissa luottamustehtävissä mm. WHO:n HEPA Europe -verkoston ohjauskomitean puheenjohtajana vuosina 2013-2017 ja tällä hetkellä Suomen Diabetesliiton puheenjohtaja. Hän on myös toiminut neuvonantajana WHO:n Euroopan aluetoimistossa terveyttä edistävän liikunnan tiekartan laatimisessa Euroopassa sekä HEPA-asiantuntijaryhmän jäsenenä, Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin pääosastossa. Professori Vasankari on tutkimuksessaan keskittynyt kiihtyvyysanturipohjaiseen fyysisen aktiivisuuden, istumiskäyttäytymisen ja unen mittaamiseen sekä väestötutkimuksissa että fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen ja istumisen vähentämiseen tähtäävissä interventioissa. Hän on julkaissut yli 300 kansainvälistä vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia.

 

 

 

Professori, Dr. Bradley C. Nindl, University of Pittsburgh, Yhdysvallat

Dr. Bradley C. Nindl toimii urheilulääketieteen ja ravitsemustieteen laitoksen professorina Pittsburghin yliopistossa. Lisäksi hän on Neuromuscular Research -laboratorion sekä Warrior Human Performance -tutkimuskeskuksen johtaja ja tutkimustoiminnan varapuheenjohtaja. Runsaasti julkaissut ja paljon siteerattu Dr. Nindl tutkii ihmisen suorituskyvyn optimointia ja vammojen ehkäisyä, hermolihas- ja endokriinisten järjestelmien adaptaatioita sekä biomarkkereita liikuntaharjoittelussa ja sotilasoperaatioden aiheuttamassa kuormituksessa. Dr. Nindlille on myönnetty ACSM Fellowship -tunnustus sekä harvinainen US Army Surgeon Generalin "9A" Proficiency Designator -palkinto. Lisäksi eversti Nindl on palvellut Yhdysvaltain armeijassa yli 31 vuoden ajan ja on palkittu Irakin sodan veteraani. Nykyään hän on prikaatin komentaja 139. Medical Brigadessa.

Dr. Nindl puhuu tapahtumassa torstaina 30.3. otsikolla "Physiological Biomarker Monitoring of Resilience During Arduous Tactical Training: Maintaining Readiness and Occupational Performance".

 

Professori, Dr. Sam Blacker, University of Chichester, Iso-Britannia

Dr. Sam Blacker toimii liikuntafysiologian ja ravitsemustieteen professorina Chichesterin yliopistossa Isossa-Britanniassa. Yli 20 vuoden ajan hänen tutkimuskohteenaan on ollut terveyden edistäminen ja suorituskyvyn optimointi fyysisesti vaativissa ammateissa. Occupational Performance -tutkimusryhmän toisena johtajana hän on toteuttanut lukuisia tutkimusprojekteja puolustus- ja poliisivoimille, palo- ja pelastusalalle sekä teollisuudelle. Osana hankkeita Dr. Blacker on kehittänyt tehtäväkohtaisia standardeja (PES) ja niiden soveltamista, joista kuulemme myös Kuntotestauspäivillä.

Dr. Blacker puhuu tapahtumassa keskiviikkona 29.3. otsikolla "Implications for Physical Employment Standards (PES)”.

 

 

Tutkimusryhmän johtaja Maria Smolander, TkT, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy

Maria Smolander toimii taipuisan elektroniikan ratkaisuja kehittävän poikkitieteellisen tutkimustiimin vetäjänä VTTssä. Maria on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja hänellä on pitkä kokemus painotekniikan soveltamisesta mm. bioanturien, virtalähteiden sekä toiminnallisten kuluttajatuotteiden valmistusmenetelmänä. Hän tutkii myös kestävän kehityksen periaatteiden soveltamista taipuisan elektroniikan kehitystyöhön.