Milloin

19.01.2023-19.01.2023

Missä

Webinaari

Soveltavan liikunnan ja paraurheilun sanaston julkistamiswebinaari

Julkaisemme soveltavan liikunnan ja paraurheilun sanaston torstaina 19.1.2023 klo 10–11 kaikille avoimessa ja maksuttomassa webinaarissa.

Julkaisutilaisuudessa esitellään Liikuntatieteellisen Seuran ja Sanastokeskuksen sanastotyön tulokset. Sanastotyöryhmän jäsenet esittelevät keskeiset soveltavan liikunnan ja paraurheilun käsitteet, jotka työryhmä on projektissa määritellyt. Voit tutustua sanastotyön taustoihin tarkemmin uusimman Liikunta & Tiede -lehden artikkelissa "Soveltavan liikunnan sanasto ajan tasalle" (linkki artikkeliin).

Webinaariin ilmoittautuminen päättyi tiistaina 17.1.

Soveltavan liikunnan ja paraurheilun sanaston (pdf) löydät täältä

 

Soveltavan liikunnan ja paraurheilun sanasto

Liikuntatieteellinen Seura ja Sanastokeskus käynnistivät loppuvuonna 2021 sanastotyön, jonka tavoitteena oli soveltavaan liikuntaan ja paraurheiluun liittyvien käsitteiden määrittely, suositeltavien termien valinta ja termien käytön selkeyttäminen.

Sanasto esittelee soveltavaan liikuntaan ja paraurheiluun liittyvien keskeisten käsitteiden sisällöt ja antaa tarvittavat suositukset suomenkielisestä termistöstä sekä antaa vastineet suomen termeille ruotsiksi ja englanniksi. Käsitteet on pyritty määrittelemään niin, että niitä voidaan käyttää yhdenmukaisesti.

Sanasto on tarkoitettu työvälineeksi soveltavan liikunnan ja paraurheilun parissa työskenteleville. Siitä on hyötyä kaikille näitä aiheita koskevia termejä ja määritelmiä tarvitseville. Sanasto julkaistaan saavutettavana pdf-tiedostona, painettuna versiona sekä Sanastokeskuksen ylläpitämässä TEPA-termipankissa (linkki termipankkiin).

 

Lisätietoja

Riikka Roitto
hankekoordinaattori, asiantuntija
p. 010 778 6608
riikka.roitto(at)lts.fi