Milloin

03.05.2023-03.05.2023

Missä

Taitotalo, Valimotie 8, Helsinki

Ammattimaistuva urheilu -tutkimushankkeen päätösseminaari

Tervetuloa seuraamaan Ammattimaistuva urheilu -tutkimushankkeen päätösseminaaria keskiviikkona 3.5.2023 paikan päälle Helsingin Taitotaloon tai striimin välityksellä!

Urheilun käytäntöjen ammattimaistuminen on ollut yksi viime vuosikymmenten urheilun isoista kehityslinjoista. Ammattimaistuminen on myös ilmiö, jota sekä tavoitellaan että kritisoidaan.

Ammattimaistuva urheilu -tutkimushankkeessa on tarkasteltu viiden eri joukkuelajin ammattimaistumista keskittyen erityisesti 2000-luvun muutoksiin ja ammattimaisuuden nykymuotoihin. Tutkimus on kohdistunut erityisesti organisaatioihin, kuten urheiluseuroihin ja liigaorganisaatioihin. Hanke on toteutettu Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan ja Huippu-urheilun Instituutti KIHUn yhteistyönä, ja hanketta on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tutkimushankkeen päätösseminaarissa käsitellään sekä ammattimaistumistailmiönä että tuloksia ruohonjuuritason sekä liigatason toiminnoista. Lisäksi seminaarissa kuullaan urheilutoimijoiden näkemyksiä lyhyissä puheenvuoroissa. Lopuksi paneelikeskustelussa pureudutaan ammattimaistumisen hallinnan haasteisiin ja pohditaan niitä sekä taloudellisen kestävyyden että osaamisen näkökulmista.

Seminaarin järjestää  Ammattimaistuva urheilu -tutkimushanke yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.

Ilmoittaudu tilaisuuteen alla olevan linkin kautta 27.4. mennessä. Seminaaria voi seurata myös striimauksen kautta, linkki lähetetään ilmoittautuneille. Tilaisuus on maksuton.

 

Ilmoittaudu Jyväskylän yliopiston verkkosivujen kautta

 

Julkaisemamme Urheiluseurat ammattimaistumisen ristiaallokossa -tutkimus taustoittaa, analysoi ja valaisee seurojen ammattimaistumisen prosesseja 2020-luvun alussa. Lataa julkaisu käyttöösi pdf-versiona.