Tukea tiedeviestintään

Tiedeviestintää tarvitaan enemmän kuin koskaan. Tieteeltä vaaditaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta, jolloin tutkimustyöstä on myös viestittävä aiempaa enemmän ja avoimemmin. Samalla muuttuva mediaympäristö, perinteisen asiantuntijuuden murros ja tieteen vapauden rajoitukset haastavat tieteellisen tiedon leviämistä. Kokosimme liikunta- ja terveystieteiden opiskelijoille ja nuorille tutkijoille tietoa omasta tutkimuksesta viestimiseen sekä tiedeviestinnän kentän ymmärtämiseen.

Tarjoamme Liikuntatieteellisessä Seurassa monia mahdollisuuksia liikunta- ja terveystieteistä viestimiseen. Julkaisemme Liikunta & Tiede -lehdessä opiskelijoiden ja tutkijoiden kirjoituksia sekä vertaisarvioituja tutkimusartikkeleja. Ohjaamme kirjoitustyötä ja annamme palautetta. Lisäksi voit osallistua tieteellisiin seminaareihimme ja esitellä tutkimustasi niiden yhteydessä järjestettävissä tutkimuskilpailuissa.

Syvennä tietoasi tiedeviestinnästä

Osallistu tutkimuskilpailuihin

Muita tiedeviestintävinkkejä

Apua ja neuvoja kirjoittamiseen

Liity asiantuntija- ja tutkijarekisteriin

Nuori tutkija, liity rekisteriimme! Olemme koonneet vuodesta 2010 alkaen rekisteriä suomalaisista liikunnan eri alojen asiantuntijoista ja tutkijoista. Rekisterin avulla on luotu asiantuntija- ja tutkijaverkosto tuottamaan liikuntatietoa ja tukemaan alan tiedonvälitystä. Liity rekisteriin täällä.

Liikunnan ajankohtaisia tutkimusuutisia

Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisen tiedekunnan verkkosivuilta löydät ajankohtaisia tiedotteita liikuntatieteestä. Tiedotteen lopussa on aina linkki alkuperäiseen tutkimusartikkeliin. Tutustu Liikuntatieteellisen tiedekunnan verkkosivuihin täällä.

Liikunta & Tiede -lehti julkaisee tutkimusuutisia. Tarjoamme myös verkossa ajankohtaista tutkimustietoa liikuntatieteen eri alueilta. Tutustu tutkimusuutisiin täällä.

Liikuntatieteellinen Seura suosittelee

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi

Pysy vireessä ja tutkitun liikuntatiedon virrassa liittymällä LTS:n jäseneksi! Jäsenenä saat Liikunta & Tiede -lehden vuosikerran sekä alennuksia LTS:n julkaisuista ja tapahtumien osallistumismaksuista.

Liity jäseneksi

Tilaa Liikunta & Tiede -lehti

Tilaa Liikunta & Tiede -lehti

Tilaa Liikunta & Tiede -lehti itsellesi tai lahjaksi. Voit myös liittyä Liikuntatieteellisen Seuran jäseneksi, jolloin saat lehden jäsenetuna.

Tilaa lehti

Osta julkaisujamme

Osta julkaisujamme

Julkaisemme liikuntatieteellisiä oppi- ja tietokirjoja sekä tutkimustietoon perustuvia arviointeja, selvityksiä ja ajankohtaisia katsauksia. Julkaisujamme voit ostaa Tiedekirjan myymälästä ja verkkokaupasta.

Tutustu julkaisuihin