Milloin

15.01.2021-15.01.2021

Peruttu: Liikunnan ja urheilun ympäristövaikutukset – miten minimoida liikkumisen hiilijalanjälkeä? -luento Tieteen päivillä 15.1.2021

Tieteen päivät järjestetään poikkeusoloissa ja koronavirustilanteen vaatimalla tavalla. Ohjelmaa on karsittu alkuperäisestä ja valitettavasti seminaarimme tippui pois lopullisesta ohjelmasta. Selvitämme seminaarin järjestämistä omin voimin vaihtoehtoisella tavalla. Tiedotamme tästä myöhemmin.

Liikuntatieteellinen Seura on mukana Tieteen päivillä 2021 Helsingissä. Järjestämme luentotilaisuuden perjantaina 15.1.2021 klo 12.00–13.45 otsikolla "Liikunnan ja urheilun ympäristövaikutukset – Miten minimoida liikkumisen hiilijalanjälkeä?". Tilaisuus pidetään Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksen PII-salissa osoitteessa Yliopistonkatu 3.

Ohjelmanumero koostuu kolmesta lyhyestä luento-osuudesta. Aikaa on varattu myös yleisökysymyksille ja yhteiselle keskustelulle.

Apulaisprofessori Ville Uusitalo (LUT-yliopisto): Urheilun ja liikunnan hiilijalanjälki ja mahdollisuudet sen pienentämiselle.

Erityisasiantuntija Karoliina Ketola (Suomen Olympiakomitea): Käytännön esimerkkejä hiilijalanjäljen pienentämisestä liikunnan kentältä. Mitä liikunnan toimijat ovat jo tehneet ja miten toimintaa suunnitellaan jatkossa enemmän ympäristönäkökulmat huomioivaksi?

Professori Mikael Fogelholm (Helsingin yliopisto): Miten terveys ja ympäristönäkökulma yhdistyvät ruokavalinnoissa?

Luennot tarjoavat tutkittua tietoa liikkumisen aiheuttamista ympäristövaikutuksista ja käytännön vinkkejä hiilijalanjäljen minimointiin. Samalla luodaan katsaus aihepiirin tuoreimpaan tutkimukseen. Millaisia ympäristövaikutuksia liikunnan harrastaminen, urheileminen ja urheilukilpailut aiheuttavat? Miten ruokavalinnoillaan voi vaikuttaa ympäristöön? Mitä kukin meistä voi tehdä liikuntaharrastuksensa hiilijalanjäljen minimoimiselle?

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii pääsihteerimme Jari Kanerva.

Tapahtuma on maksuton eikä edellytä ilmoittautumista etukäteen.

Tieteen päivien järjestäjätahot ovat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomen Kulttuurirahasto, Suomalainen Tiedeakatemia, Finska Vetenskaps-Societeten – Suomen Tiedeseura, Teknillisten Tieteiden Akatemia ja Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finland. Päiviä tukevat lisäksi Tieteen tiedotus ry ja Koneen Säätiö. Lisätietoa tapahtumasivustolla osoitteessa www.tieteenpaivat.fi.

Lisätietoa:

tiedeviestijä Salla Karjalainen 
puh. 010 778 6607
salla.karjalainen(at)lts.fi