Milloin

20.05.2019-20.05.2019

Missä

Café Aula & Toivo, Tampereen yliopiston päärakennus, 2. krs, Kalevantie 4, 33100 Tampere.

LTS mukana Tiedon tähden -kiertueella Tampereella 20.5.2019

Kotimaisten tiedelehtien Tiedon tähden -kiertue vierailee Tampereella maanantaina 20.5.2019 klo 10.15–16. Tiedeviestijä Riitta-Ilona Hurmerinta on mukana esittelemässä Liikunta & Tiede -lehteämme. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Paikka: Café Aula & Toivo, Tampereen yliopiston päärakennus, 2. krs, Kalevantie 4, 33100 Tampere.

Ohjelma:

klo 10.15–12 ”Kertomus tieteellisen julkaisun muotona” kirjoittajatyöpaja. Vetäjänä YTT, TKI-asiantuntija, dosentti Hannele Palukka (TAMK). Ilmoittautumiset 16.5.2019 mennessä tiedontahden@outlook.com.

klo 12–13 Tiedelehtitori
Tule tutustumaan kotimaisiin tiedelehtiin! Mukana ovat muun muassa Aikuiskasvatus, Alue & Ympäristö, Ammattikasvatuksen aikakauskirja, Fennia, Historiallinen Aikakauskirja, Informaatiotutkimus, Kulttuurintutkimus, Kuntoutus, Liikunta & Tiede, niin & näin, Politiikasta.fi, Politiikka, Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehti, Sukupuolentutkimus, Tiedepolitiikka, Työelämän tutkimus, Väki Voimakas ja Virittäjä.

klo 13.15–16 Tiedelehdistä ja tiedejulkaisemisesta – luentoja ja lehtien esittäytymiset

  • Sami Syrjämäki (julkaisupäällikkö, Tieteellisten seurain valtuuskunta): ”Tiedejulkaiseminen ja -politiikka”
  • Sari Räisänen (dosentti, yliopettaja, Tampereen ammattikorkeakoulu): ”Miten lisään tutkimukseni vaikuttavuutta”
  • Markku Ihonen (tutkimuksen kehittämispäällikkö, Tampereen yliopisto): ”Tampereen korkeakouluyhteisön avoimen tieteen tahtotila ja toimenpiteet”
  • Susanna Nykyri (Päällikkö, avoimen tieteen palvelut, Tampereen yliopiston kirjasto): ”Tampereen yliopiston julkaisuprofiilista”
  • Tiedelehdet esittäytyvät

Muutokset ovat mahdollisia.

 

Lisätietoa Tiedon tähden -kiertueesta:

Tiedon tähden -kiertueen järjestää Suomen tiedekustantajien liitto ja rahoittaa sen Kopiosto-korvauksilla. Kiertue nostaa esille tiedelehtien merkityksen tutkimukselle, opetukselle, oppimiselle ja yhteiskunnalliselle keskustelulle. Tapahtumien sisältö vaihtelee paikkakunnittain. Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja tiedejulkaisemisesta, tietoiskuja avoimesta tieteestä, tiedelehtitoreja ja lehdentekoon johdattelevia työpajoja. Kaikkinensa mukana on yli 50 kotimaista tiedelehteä.

#tiedontahden #vetandetleder #knowledgefirst

Tiedon tähden -tapahtuman logo