Milloin

13.03.2019-13.03.2019

LTS mukana Tiedon tähden -kiertueella Jyväskylässä

Kotimaisten tiedelehtien Tiedon tähden -kiertue järjestää kirjoittajaklinikan ja luentoja keskiviikkona 13.3. klo 10–16 Jyväskylän yliopistolla. Erikoistutkijamme Jouko Kokkonen on mukana tapahtumassa Liikunta & Tiede -lehtemme kera. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Kirjoittajaklinikka klo 10.00–11.30, Liikunta-rakennus

  • Yliopistotutkija Kaisa Leino alustaa aiheesta ”Miten saan kirjoitukseni läpi kotimaiseen tiedelehteen?”
  • Kasvatus-lehden toimittaja ja varapäätoimittaja Anna-Maija Tuuliainen ja tiedetoimittaja Riitta Koikkalainen kommentoivat osallistujien lähettämiä tekstejä ja vastaavat kysymyksiin.

Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa. Kirjoittajaklinikkaan osallistuvia pyydetään lähettämään kommentoitavaksi tarkoittamansa teksti viimeistään pe 8.3.2019 osoitteeseen kasvatus-toimitus@jyu.fi. Tekstin enimmäispituus on 9000 merkkiä välilyönteineen.

Luentoja ja lehtitori klo 13.00–16.00, Ruusupuisto-rakennuksen aulassa
13.00 Avaus, tiedetoimittaja ja kiertueen tuottaja Riitta Koikkalainen
13.05 Anna-Maija Tuuliainen (varapäätoimittaja, Kasvatus-lehti): ”Tiedelehti tutuksi”
13.25 Jaakko Belt (päätoimittaja, niin & näin filosofinen aikakauslehti): ”Teemahahmotelmista painotuotteeksi – miten tiedelehti syntyy?”
14.00 Olli Martio (professori, Suomalainen Tiedeakatemia): Suomalaisen Tiedeakatemian julkaisutoiminnasta
14.10 Jouko Kokkonen (erikoistutkija, Liikunta & Tiede): "Tiedettä ja tiedeviestintää – voiko ne yhdistää? Tapaus Liikunta & Tiede"
14.35 (–16.00) Lehtitori: Yleisö kiertää tutustumassa paikalle tulleisiin lehtiin ja tieteellisiin seuroihin. Kiertueen kaikkien lehtien esittelydiat pyörivät näytö(i)llä.


Lisäksi etkot eli tiedelehtitapaaminen tiistaina 12.3. klo 16–18 Vakiopaineessa

Jos haluat tavata muiden lehtien tekijöitä, poikkea Vakiopaineeseen tiistaina iltapäivällä. Kyseessä on epämuodollinen tapaaminen, jossa voit tutustua muihin tiedelehtien parissa uurtaviin ja jakaa kokemuksia. Myös kiertueen koordinaattori on paikalla. Vakiopaine, Kauppakatu 6, Jyväskylä.

Tiedon tähden -kiertue jatkuu kevään aikana ja LTS on mukana seuraavaksi Helsingissä ja Kuopiossa. Tapahtumien ajankohdista ja ohjelmasta kerromme mahdollisimman pian lisää.

Lisätietoa Tiedon tähden -kiertueesta:

#tiedontahden #vetandetleder #knowledgefirst