Ministeri Lauri Tarastista kunniatohtori

Liikuntatieteellisen Seuran kunniapuheenjohtaja, ministeri, oikeustieteen lisensiaatti Lauri Tarasti vihittiin Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi 25.5.2019.

Tarasti on ansioitunut lainsäädännön asiantuntija sekä tunnettu urheilu- ja kulttuurivaikuttaja Suomessa ja ulkomailla. Hän on myös entinen kilpaurheilija ja juossut pikaviestin suomenmestariksi vuonna 1965. Aktiiviurheilu-uran jälkeen hän toimi valmentajana ja Helsingin yleisurheilun MM-kisojen järjestelyissä pääsihteerinä vuonna 1983.

Urheiluun ja liikuntaan Tarasti on osallistunut Liikuntatieteellisen Seuran lisäksi kansallisissa ja kansainvälisissä liitoissa, Maailman antidopingtoimisto WADA:ssa ja Kansainvälisessä olympiakomiteassa sekä ICSSPE:ssä. Lisäksi hän on toiminut muun muassa lainsäädäntöneuvoksena oikeusministeriössä, kansliapäällikkönä ympäristöministeriössä ja hallintoneuvoksena korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Lauri Tarastin vaikutus oikeudellisen näkökulman tuomisessa kansainväliseen huippu-urheiluun sekä urheilun eettisen ja doping-säännöstön luomisessa on merkittävä. Hän toimii edelleen aktiivisesti monissa kansainvälisissä ja kotimaisissa asiantuntija-, luottamus- ja vastuutehtävissä urheiluoikeudellisten asioiden äärellä. Tarasti on tällä hetkellä myös Liikuntatieteellisen Seuran neuvottelukunnan jäsen.

LTS:n kunniapuheenjohtaja, ministeri Lauri Tarasti.Jyväskylän yliopisto promovoi yhdeksän uutta kunniatohtoria 25.5.2019. Tarastin lisäksi liikuntatieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi vihittiin geneettisen epidemiologian professori, akatemiaprofessori Jaakko Kaprio.

Lisätietoa: