Vuoden Piikkarit -pääpalkinto Terhi Heinilälle

Vuoden Piikkarit -palkinnon arviointiraati päätti jakaa tunnustuksen viidelle sukupuolten tasa-arvoa liikuntakulttuurissa eri tavoin edistäneelle. Pääpalkinnon sai tiistaina 12. marraskuuta Helsingin Säätytalolla Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä pitkään jatkuneesta työstä sukupuolten tasa-arvon edistämisessä varsinkin kansainvälisilla areenoilla.

Heinilä on toiminut kansainvälisten asioiden johtotehtävissä Suomen Liikunnassa ja Urheilussa (SLU) ja Valtakunnallisessa liikuntaorganisaatiossa (VALO) sekä Kansainvälisen naisliikuntaverkoston IWG:n pääsihteerinä. Yhteistyö eurooppalaisten toimijoiden kanssa oli aktiivista hänen johdollaan. Suomen edustajana Heinilä vaikutti keskeisesti Euroopan Unionin ensimmäisen Gender Equality and Action Planin valmisteluun, jota johti komissaari Androulla Vassiliou. Toiminnallaan hän tarjoaa rohkean ja aikaansaavan naisen roolimallin.

Palkintoraati halusi tuoda esille liikunta- ja urheilukulttuurin moninaisuutta jakamalla Piikkarit-tunnustuksen myös neljälle muulle henkilölle. Tunnustuksen saivat nyrkkeilijä Eva Wahlström, jääkiekkovalmentaja Pasi Mustonen, uimari Ari-Pekka Liukkonen ja Kansainvälisen Moottoriurheiluliiton johtoryhmän jäsen Nita Korhonen.

Arviointiraatini kuuluivat Birgitta Kervinen, Maija Innanen ja Arto Tiihonen. He joutuivat pohtimaan syvällisesti palkitsemisperiaatteita, sillä sukupuolten tasa-arvon edistäminen on raatilaisten mukaan liikuntakulttuurissakin vähintään seitsenottelun kaltainen monipuolisuuslaji.

Terhi Heinilän ja Nita Korhosen haastattelut ovat luettavissa joulukuussa ilmestyvästä Liikunta & Tiede -lehdestä 6/2019.

Opetus- ja kulttuuriministeriön uutinen 12.11.2019: "Pääsihteeri Terhi Heinilälle liikunnan sukupuolten tasa-arvon Piikkarit-pääpalkinto".

Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Riitta-Ilona Hurmerinta, LTS.