Tuorein lehti

Liikunta & Tiede -lehti 3/2020

Kesäkuun alussa ilmestyvässä numerossa teemana on olympialiike ja olympiakisat. Miten olympiaurheilu on muuttunut ja millaisin mittarein menestystä määritellään? Saimme lehteen urheilijan näkökulman siihen, miltä tuntuu, kun olympiatähtäin siirtyykin yhtäkkiä vuodella eteenpäin. Lisäksi käsitellään suomalaista rahapelipolitiikkaa sekä koronaviruksen vaikutuksia liikuntaan ja urheilemiseen. Henkilöhaastatteluun tällä kertaa pääsi 31 vuotta Urheilumuseota johtanut Pekka Honkanen. Hieman futistakin lehdestä löytyy sekä kaksi vertaisarvioitua tutkimusartikkelia.

Lue lisää

Avoin tiede

Tut­kit­tua tie­toa avoi­mes­ti ja mak­sut­ta tarjolla

Vastuullisena tiedekustantajana ja liikuntatiedon välittämiseen keskittyvänä tieteellisenä seurana haluamme koronavirusepidemian aikana helpottaa pääsyä tiedon äärelle. Tahdomme osaltamme turvata opiskelijoille ja tutkijoille sekä kaikille muillekin tutkitusta liikuntatiedosta kiinnostuneille mahdollisuuden päästä hyödyntämään tietoaineistoja. Tarjoamme maksutta saataville neljä Liikunta & Tiede -lehteämme. Lisäksi olemme koonneet linkkilistan sivustoltamme pdf-muodossa löytyviin tutkimuksiin ja selvityksiin sekä muuhun verkkoaineistoomme.

Hyödynnä tutkittua tietoa.

Koronavirus ja liikunta

Koronavirusepidemia on johtanut maailmanlaajuiseen poikkeustilanteeseen, jolla on monitahoiset vaikutukset ja pitkäkantoiset seuraukset. Liikuntaa ei kannata unohtaa koronan aikakaudellakaan, koska liikkumattomuuden haittavaikutukset tulevat nopeasti esiin. Olemme koonneet koronavirukseen ja liikkumiseen liittyvää tietoutta hyödynnettäväksi.

Lue lisää

Tulevat tapahtumat

Tutustu Liikunta & Tiede -lehteen

Tutkittua tietoa

"Yk­si­näis­tä työ­tä jouk­ku­een puo­les­ta. Sel­vi­tys jää­kie­kon lii­ga­val­men­ta­jien työn­ku­vas­ta kau­del­la 2018–2019" (2020)

Pelaajatarkkailija Harri Rindellin ja psykoterapeutti, VTM Heidi Packalenin tekemä julkaisu on pdf-versiona avoimesti saatavilla verkkosivuillamme. Rindell ja Packalen toteuttivat selvityksen nostaakseen esiin huipputason jääkiekkovalmentajien näkemyksiä valmentamisesta suhteessa pelaajiin, itsensä kehittämiseen, organisaatiossa toimimiseen ja paineiden kestämiseen. Tutustu selvitykseen ja mediassa aiheesta käytyyn keskusteluun verkkosivullamme.

Lue lisää

Poimintoja blogista

Liikuntatieteellinen Seura suosittelee

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi

Pysy vireessä ja tutkitun liikuntatiedon virrassa liittymällä LTS:n jäseneksi! Jäsenenä saat Liikunta & Tiede -lehden vuosikerran sekä alennuksia LTS:n julkaisuista ja tapahtumien osallistumismaksuista.

Liity jäseneksi

Tilaa Liikunta & Tiede -lehti

Tilaa Liikunta & Tiede -lehti

Tilaa Liikunta & Tiede -lehti itsellesi tai lahjaksi. Voit myös liittyä Liikuntatieteellisen Seuran jäseneksi, jolloin saat lehden jäsenetuna.

Tilaa lehti

Osta julkaisujamme

Osta julkaisujamme

Julkaisemme liikuntatieteellisiä oppi- ja tietokirjoja sekä tutkimustietoon perustuvia arviointeja, selvityksiä ja ajankohtaisia katsauksia. Julkaisujamme voit ostaa Tiedekirjan myymälästä ja verkkokaupasta.

Tutustu julkaisuihin

LTS:n tieteelliset seminaarit 2020

Muita tulevia tapahtumia