Kävelybuumi käynnistyi

Kuva: Sebastian Ratu / Lahden kaupunki

Kävelybuumi nostaa vuoden 2021 aikana esiin korona-ajan myönteisiä kävely- ja lähiliikuntakokemuksia, jotta kävelybuumi muodostuu pysyväksi tavaksi mahdollisimman monelle suomalaiselle. Aina kun se on suinkin mahdollista, ajomatka vaihtuu kävelyyn, kelaamiseen tai muuhun soveltavaan liikuntaan.

Hankkeessa keskitytään etsimään ja välittämään kävelyyn rohkaisevia tarinoita. Niitä on yhtä paljon kuin on erilaisia kävelijöitäkin. Hanke innostaa yhdistämään aktiiviliikunta niihinkin tehtäviin, jotka on ennen tehty istuen oletko kokeillut kävelyetäkokousta?

Hankkeen lähtökohdat

Kävely on ensimmäinen ja tärkein askel aktiiviseen elämäntapaan, arkiliikuntaan ja hiilivapaaseen liikenteeseen. Siksi kävely-yhteydet liikuntapaikoille ja lähimetsään ovat erittäin tärkeitä. Hankkeessa valotetaan yksilöllisten tarinoiden kautta kävelyn moninaisia myönteisiä vaikutuksia terveyteen, mielenterveyteen, hyvinvointiin sekä yksinäisyyden torjuntaan – ”hae naapuri kävelylle”. Nyt jälkimmäisenä koronavuonna levitetään kävelykärpäsen puremaa. Hankkeessa tuodaan esiin hyviä kokemuksia, jotta buumi jatkuisi.

Hankkeessa ovat mukana Lahden ja Tampereen kaupungit. Kaupungeissa tunnistetaan käveltävän kaupunkitilan sekä jokapäiväisen lähiluontoliikunnan mahdollisuudet ja samalla tehdään kehitysideoita näiden parantamiseksi. Haastamme kaupunkilaiset esimerkiksi tietotyön ja aktiivisen liikkumisen yhdistämiseen. Hankkeen myötä syntyy aineisto, joka auttaa ymmärtämään mistä puhumme, kun puhumme kävelystä!

Hanke toteutetaan Liikuntatieteellisen Seuran, FCG Finnish Consulting Group Oy:n, Kravat Oy:n sekä Lahden ja Tampereen kaupunkien yhteishankkeena, jota rahoittavat Traficom sekä kaupungit.

 

Tutustu hankkeen omiin verkkosivuihin

 

Liity Kävelybuumin Facebook-ryhmään ja osallistu kävelykeskusteluun

 

 

Lisätietoja

Jani Päivänen
johtava asiantuntija, FCG Finnish Consulting Group Oy
jani.paivanen(at)fcg.fi

Jan Erola
CEO, Kravat Oy
jan.erola(at)kravat.fi

Jari Kanerva
pääsihteeri, Liikuntatieteellinen Seura
jari.kanerva(at)lts.fi