Kansainvälinen toiminta

 

International Federation of Adapted Physical Activity (IFAPA)

Järjestö perustettiin 1973 Quebec:ssä Kanadassa. IFAPA:n tarkoituksena on edistää maailmanlaajuista alan yhteistyötä, koordinoida tieteellistä tutkimusta ja tukea ja kehittää soveltavan liikunnan koulutusta, inkluusiota, valmennusta, vapaa-aikaa ja kuntoutusta. 

www.ifapa.net

IFAPA on mukana järjestämässä joka toinen vuosi alan kansainvälistä ISAPA-kongressia (International Symposium of Adapted Physical Activity). Edellinen ISAPA-kongressi järjestettiin Etelä-Koreassa Daegussa 12-16. kesäkuuta 2017. Kongressiin pääset tutustumaan sen virallisilta internetsivuilta:

www.isapa2017.com

 

European Federation of Adapted Physical Activity (EUFAPA)

Soveltavan liikunnan eurooppalainen järjestö EUFAPA perustettiin vuonna 1987. Järjestön alkuperäinen nimi oli European Association of Research into Adapted Physical Activity (EARAPA) muuttuen EUFAPA:ksi vuonna 2004. EUFAPA:n tarkoituksena on edistää eurooppalaista alan yhteistyötä, koordinoida tieteellistä tutkimusta ja tukea ja kehittää soveltavan liikunnan koulutusta, inkluusiota, valmennusta, vapaa-aikaa ja kuntoutusta. 

www.eufapa.eu

EUFAPA järjestää joka toinen vuosi EUCAPA-kongressin (European Congress on Adapted Physical Activity).  Viimeisin EUCAPA-konkressi järjesttiin Tsekin Olomoucissa 15-17.6.2016. Kongressin sisälöihin pääset tutustumaan kongressin virallisilta internetsivuilta:

www.eucapa.upol.cz

Vuoden 2016 EUCAPA-kongressin Book of Abstracts on luettavissa pdf-muodossa täältä.

EUFAPA julkaisee sähköistä tutkimusjulkaisua EUJAPA:a (European Journal of Adapted Physical Activity). Julkaisua pääset lukemaan täältä:

www.eujapa.upol.cz

 

Nordic Conference In APA and Disability Sport

Joka toinen vuosi järjestettävä soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun pohjoismainen seminaari ja koulutustilaisuus, joka on suunnattu kuntoutus-, kasvatus- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä opiskelijoille. Seminaari järjestettiin ensimmäisen kerran Suomessa 19.–21.8.2015 Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa.

Seminaarin tavoitteena oli esitellä pohjoismaalaisia soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun hyviä käytäntöjä kuntoutuksesta liikunnan harrastamiseen ja kilpaurheiluun. Lisäksi seminaarissa esiteltiin käytännön työelämää tukevia tutkimus- ja kehittämishankkeita.

Lisää tietoa vuoden 2015 seminaarista täältä.

Edellinen APA Nordic Conference järjestettiin 22-23.11.2017 Halmstadin yliopistossa Ruotsissa.