Ajankohtaista

 

IX SOVELTAVAN LIIKUNNAN PÄIVÄT 21.-22.8.2018 HELSINGISSÄ

Soveltavan liikunnan päivät järjestetään 21–22.8.2018 ammattikorkeakoulu Arcadassa, Helsingissä. Vuodesta 1986 lähtien järjestetyt päivät tunnettiin aiemmin nimellä Erityisliikunnan päivät. Uudistuneilla päivillä tullaan perehtymään soveltavan liikunnan, terveyttä edistävän liikunnan ja vammaisurheilun ajankohtaisiin kysymyksiin entistä laaja-alaisemmin. Esillä on myös paljon uusia ajankohtaisia teemoja.

Päivien ohjelma koostuu perinteiseen tapaan mielenkiintoisista luennoista ja teemasessioista sekä paljon toivotuista käytännön demoista ja esimerkeistä.

Teemoina esillä ovat mm. digitalisaatio ja pelillistäminen,  luontoliikunta, tietotarpeet vammaisuudesta ja liikunnasta, inkluusio, yhdenvertaisuus, toimintakyvyn mittaaminen sekä ensi kertaa myös ruotsinkielinen soveltava liikunta, på svenska - javisst!

Tutustu päivien ohjelmarunkoon ja ilmoittaudu mukaan täällä. Ilmoittaudu päiville 1.6.2018 mennessä ja hyödynnä ennakkoilmoittautujan alennetut hinnat!

 

VALTIO SOVELTAVAN LIIKUNNAN JA VAMMAISURHEILUN EDISTÄJÄNÄ-SELVITYS JULKAISTU

Liikuntatieteellisen Seuran toteuttamassa selvityksessä "Valtio soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun edistäjänä" (Valtion liikuntaneuvoston julkaisuja 2018:2) käydään läpi, kuinka valtionhallinnon eri toimialojen tavoitteissa ja toimenpiteissä on huomioitu toimintarajoitteisten ja -esteisten liikunta sekä kilpa- ja huippu-urheilu.

Selvityksessä luodaan myös katsaus toimintarajoitteisten liikunnan ja urheilun keskeisiin kysymyksiin, kuten liikunnan ja urheilun esteisiin sekä esitetään keskeiset kehittämistarpeet valtionhallinnolle.

Selvityksen kirjoittamisesta ovat vastanneet Teijo Pyykkönen ja Saku Rikala. Selvitys on luettavissa täältä.

Lisätietoja selvityksestä:

Saku Rikala
Liikuntatieteellinen Seura ry
saku.rikala@lts.fi / puh. 010 778 6605
 
 

FINAPA.FI - SUOMALAISESTA SOVELTAVASTA LIIKUNNASTA ENGLANNIKSI

Liikuntatieteellinen Seura on avannut suomalaiselle soveltavalle liikunnalle oman englanninkielisen nettisivuston.

FINAPA.fi-sivusto välittää tietoa suomalaisesta soveltavan liikunnan järjestelmästä kansainvälisille toimijoille. Sivustolla on tietoa muun muassa alan toimijoista, verkostoista, lainsäädännöstä, historiasta, koulutuksesta, tutkimuksesta ja kehittämishankkeista.

Sivusto palvelee sekä toiminnastaan kansainväliselle yleisölle tiedottavia tahoja kotimaassa että suomalaisesta soveltavasta liikunnasta kiinnostuneita maailmalla.

Suomalaisilta alan toimijoilta toivotaan sivustolle lisää englanninkielistä sisältöä, kuten tutkimusten ja kehittämishankkeiden tiivistelmiä. Myös sivuston kehittämisehdotuksia otetaan mieluusti vastaan.

Lisätietoja sivustosta:

Saku Rikala
Liikuntatieteellinen Seura ry
saku.rikala@lts.fi / puh. 010 778 6605