Ajankohtaista

IX SOVELTAVAN LIIKUNNAN PÄIVÄT 21.-22.8.2018 HELSINGISSÄ

Vuodesta 1986 lähtien järjestetyt Erityisliikunnan päivät uudistuvat. Ensi vuonna soveltavan liikunnan toimijat kokoontuvat Soveltavan liikunnan päiville 21.–22.8.2018 ammattikorkeakoulu Arcadaan, Helsinkiin.

Päivillä tullaan perehtymään soveltavan liikunnan ajankohtaisiin kysymyksiin entistä laaja-alaisemmin. Luvassa mielenkiintoisia luentoja, teemasessioita ja käytännön demoja soveltavan liikunnasta ja sen lähialueilta. Lisää tietoa päivistä myöhemmin syksyn ja talven aikana!

 

LTS ARVIOI VALTIONHALLINNON TOIMENPITEET SOVELTAVASSA LIIKUNNASSA

Liikuntatieteellinen Seura toteuttaa arvioinnin valtionhallinnon toimenpiteistä soveltavan liikunnan alueella. Arviointi tuottaa kokonaiskuvan valtionhallinnon tavoitteista, toimenpiteistä ja toiminnan tuloksellisuudesta. Toimintaa arvioidaan asetettujen tavoitteiden ja tehtävien suunnassa. Arviointi kohdistuu valtionhallinnon kaikkiin sektoreihin, ei vain liikuntahallintoon. Arviointi toteutetaan ajalla 9/2017−3/2018.

Lisätietoa arvioinnista täältä.

 

ERITYISLIIKUNNANOHJAAJIEN TYÖSEMINAARI 10.11.2017

Erityisliikunnan ohjaajien työseminaari järjestetään Liikuntamaan ja Apuväline 2017 -messujen yhteydessä perjantaina 10. marraskuuta 2017 klo 12.00–16.00 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, Tähtien salissa. Työseminaari on tarkoitettu soveltavan liikunnan parissa työskenteleville. Hinta: 60 euroa, sis. kahvitarjoilun ja materiaalia.

Katso seminaarin ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

 

APA NORDIC CONFERENCE 22-23.11.2017, HALMSTAD

Seuraavan APA Nordic Conferencen aika- ja paikka ovat selvinneet: Konferenssi järjestetään 22-23.11.2017 Halmstadin yliopistossa Ruotsissa.

APA Nordic Conferences on joka toinen vuosi järjestettävä soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun pohjoismainen seminaari ja koulutustilaisuus. Ensimmäisen kerran konferenssi järjestettiin vuonna 2015 Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa.

 

KAIKILLE SOPIVA LIIKUNNALLINEN LEIKKIPUISTO-OPAS

Verkkosivupohjainen opas www.esteetonliikuntaleikkipuisto.fi on tarkoitettu leikkipuistojen suunnittelusta ja rakentamisesta vastaaville ammattilaisille sekä muille asiasta kiinnostuneille. Julkaisu on tuotettu Liikuntaa tukeva leikkipuisto kaikille 2015–2017 -hankkeen puitteissa.

Julkaisu kokoaa yhteen keskeisimpiä esteettömän leikkipuiston suunnittelussa huomioitavia seikkoja. Uusina näkökulmina opas korostaa luonnon, moniaistisuuden ja tarinallisuuden merkitystä leikkipuistoympäristössä. Lisäksi oppaassa tarkastellaan digitaalisuuden ja pelillisyyden tarjoamia mahdollisuuksia. Oppaaseen on myös sisällytetty 2D- ja 3D-mallinnukset kaikille sopivasta leikkipuistosta.