LTS

Liikuntatieteellisen Seuran (LTS) tarkoituksena edistää Suomessa asuvien liikuntaa, terveyttä ja hyvinvointia liikuntatieteiden avulla.

Toiminta-ajatuksensa toteuttamiseksi seura toimii liikuntatieteiden, liikuntakulttuurin ja liikuntapolitiikan seuranta-, arviointi-, kehitys- ja tiedonvälitystehtävissä. LTS vastaa keskeisenä osaamiskeskuksena siitä, että liikuntatieteiden ja liikunnan eri alojen ammattilaisilla, päätöksentekijöillä ja kansalaisilla on käytössään liikuntatieteellistä tietoa liikuntaa, terveyttä ja hyvinvointia edistävien valintojen tueksi.

Liikuntatieteellisen Seuran nimi käännetään englanninkielellä seuraavasti: Finnish Society of Sport Sciences. Ruotsin nimikäännös on Idrottsvetenskapliga Sällskapet i Finland.

Muita nimikäännöksiä voidaan käyttää epävirallisissa yhteyksissä. Näitä ovat mm. Eestin-, Saksan-, Ranskan-, Espanjan-, Portugalin- ja katalaaninkielisinä versioina. Eesti:  Soome Sporditeaduste Selts, Saksa: Finnische Gesellschaft für Sportwissenschaft, Ranska: Societé Finlandaise de Science du Sport Espanja: Sociedad Finlandesa de Ciencias del Deporte, Portugali: Sociedade Finlandesa de Ciências do Desporto, Katalonia: Societat Finlandesa de Ciències de l’Esport.
 

Liikuntatieteellinen Seuran syyskokous nimitti kuusi uutta kunniajäsentä Liikuntatieteen juhlavuoden kunniaksi.
Helmikuussa 1933 perustettu Liikuntatieteellinen Seura nähtiin tarpeelliseksi, koska liikuntakasvatusta harrastavilla henkilöillä ei ollut aikaa pysytellä ajan tasalla.