Liikuntalääketiede

Liikuntatieteellinen Seura ja liikuntalääketieteen valiokunta ovat koordinoineet  vuoden 2002 alusta alkaen liikuntalääketieteen edunvalvontaa, koulutusta ja viestintää. Tehtävinä ovat liikuntalääketieteen keskusten tukeminen tutkimus- ja tiedonvälitys- ja koulutustoiminnassa, Liikuntalääketieteen päivien järjestäminen sekä strategian uudistaminen ja toimintaedellytysten luominen uudessa toimintaympäristössä. LTS:n tehtävänä on myös luotettavan liikuntalääketieteellisen tiedon levittäminen seuran kanavien kautta.

Liikuntalääketiede on itsenäinen lääketieteen erikoisala ja sen tehtävänä on edistää väestön terveyttä, ehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa sairauksia ja vammoja yksilöllistä omatoimista fyysistä aktiivisuutta hyödyntäen.

Liikuntalääketieteen päivät on vakiinnuttanut paikkansa liikuntalääketieteen kansallisena tapahtumana. Seminaari järjestetään vuosittain Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella yhdessä liikuntalääketieteen keskusten kanssa. Päivät on suunnattu lääkäreille, fysioterapeuteille, liikunnan ja lääketieteen tutkijoille ja opiskelijoille. Päivillä on mahdollisuus omien tutkimusraporttien esittämiseen ja tarjotuista raporteista valitaan Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus.

LTS:ssa liikuntalääketieteen asioista vastaa koordinaattori Jonne Kamsula
puh. 010 778 6606
etunimi.sukunimi@lts.fi