Harridge, Krustrup ja Roberts Liikuntatieteen päiville 2017

Liikuntatieteen päivien 2017 ulkomaisiksi pääluennoitsijoiksi on kutsuttu professorit Stephen Harridge, Peter Krustrup ja Glyn C. Roberts.

Harridge luo esitelmässään katsauksen liikuntatutkimuksen kansainväliseen ja etenkin pohjoismaiseen tilaan. Krustrupin luennolla tarkastellaan joukkueurheilulajeja kansanterveyden näkökulmasta. Robertsin esityksen teemana on motivaatio ja pysyvä käyttäytymismuutos. Liikuntatieteen päivät 2017 järjestetään Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa Jyväskylässä 30.8.–1.9.2017.

 

Stephen Harridge toimii professorina King´s Collegessa Lontoossa ja johtajana Centre of Human and Aerospace Physiological Sciencessa (CHAPS). Harridgen tutkimustyö on kohdistunut erityisesti lihasten toimintaan ja ikääntymiseen. Harridge on toiminut Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports-lehden päätoimittajana sekä jäsenenä Experimental Physiology -lehden toimituskunnassa ja European College of Sports Sciencen tieteellisessä komiteassa. King’s Collegen lisäksi Harridge on työskennellyt muun muassa Karoliinisessa Instituutissa Tukholmassa ja Lihastutkimuskeskuksessa Kööpenhaminassa.

 

Liikunta- ja terveystieteiden professori Peter Krustrupin (University of Southern Denmark) tutkimus on kohdistunut etenkin eri pallopeleihin, niin huippu-urheilun kuin kansanterveyden näkökulmasta. Kansainvälisesti tunnettu Krustrup on työskennellyt yhteistyössä useiden urheiluorganisaatioiden kanssa, kuten Kansainvälisen (FIFA) ja Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) kanssa. Krustrup on toimittajana British Journal of Sports Medicine- ja European Journal of Applied Physiology-lehdissä sekä kunniatohtorina Exeterin yliopistossa. Tanskan naisten jalkapallomaajoukkueen apuvalmentaja Krustrup oli voittamassa pronssia vuoden 2013 EM-kisoissa.

 

Psykologian professori (emeritus) Glyn C. Robertsin (Norwegian School of Sport Sciences) tutkimustyö on keskittynyt motivaatiotekijöiden tutkimiseen urheilussa ja liikunnassa. Roberts on toiminut myös 25 vuoden ajan urheilupsykologian professorina Illinoisin yliopistossa Yhdysvalloissa. Roberts on ollut toimittajana useissa alan julkaisuissa sekä toiminut lukuisissa kansainvälisissä tehtävissä, kuten Euroopan urheilupsykologian järjestön presidenttinä (1999–2003). Roberts on myös palkittu useilla arvostetuilla kansanvälisillä urheilupsykologian tunnustuksilla.

 

Liikuntatieteen päivillä 2017 esitellään 100-vuotiaan Suomen liikuntatutkimuksen kirjoa. Päivien ohjelma koostuu kotimaisista ja ulkomaisista huippuluennoista, ajankohtaisista teemasessioista ja tutkimusesittelyistä sekä tutkimuskilpailusta. Päivien ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan lähiviikkojen aikana.

Päivät järjestää Liikuntatieteellinen Seura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, opetus- ja kulttuuriministeriön, Jyväskylän kaupungin ja LIKES-tutkimuskeskuksen kanssa.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.