Miten valtionhallinto on onnistunut soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun edistämisessä?

LTS on arvioinut valtionhallinnon toimenpiteitä soveltavassa liikunnassa ja vammaisurheilussa. Tervetuloa kuulemaan arvioinnin tuloksia 18.4.2018 klo 13.00 Finlandia-talolle.

Arviolta noin miljoona suomalaista ei kykene vamman, sairauden, toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin liikunta- ja urheilupalveluihin ja -toimintoihin. Liikkumis- ja toimintaeste voi aiheuttaa rajoitteita myös arjen fyysiselle aktiivisuudelle.

Valtionhallinnolla on pitkät perinteet soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun edistämisessä. Huomio on kohdentunut kuitenkin lähinnä liikuntapoliittisiin toimiin, ei valtionhallinnon toimenpiteisiin kokonaisuudessaan.

Nyt toteutetussa arvioinnissa on käyty läpi, kuinka valtionhallinnon eri toimialojen tavoitteissa ja toimenpiteissä on huomioitu liikkumis- ja toimintaesteisten liikunta sekä kilpa- ja huippu-urheilu. Lisäksi arvioinnissa analysoidaan toiminnan tuloksellisuutta ja esitetään keskeiset kehittämistarpeet.

Tervetuloa kuulemaan Liikuntatieteellisen Seuran (LTS) toteuttaman ja valtion liikuntaneuvoston tilaaman arvioinnin tuloksia keskiviikkona 18.4.2018 klo 13.00–15.00. Tilaisuus järjestetään Finlandia talon Terassisalissa (esteetön kulku sisäänkäynniltä M4).

Tilaisuuden järjestää valtion liikuntaneuvosto. Arvioinnin toteutuksesta on vastannut Liikuntatieteellinen Seura ry (tutkijoina Teijo Pyykkönen, Saku Rikala ja Timo Ala-Vähälä).

 

OHJELMA

Klo 12.30 Kahvitarjoilu
Klo 13.00 Avaus
puheenjohtaja Suvi Helanen, valtion liikuntaneuvoston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaosto
Klo 13.15 Soveltava liikunta liikunnan vastuualueen toiminnassa
johtaja Tiina Kivisaari, opetus- ja kulttuuriministeriö
Klo 13.30 Soveltavan liikunnan arvioinnin tulokset ja johtopäätökset
arvioitsijat Teijo Pyykkönen ja Saku Rikala, Liikuntatieteellinen Seura ry
Kommenttipuheenvuorot
Klo 14.30 Keskustelua 
Klo 15.00 Tilaisuus päättyy
 

Ilmoittautuminen 10.4. klo 16.00 mennessä sähköisellä lomakkeella:

https://link.webropolsurveys.com/S/F6A938314E61B524

 

Lisätiedot: Toni Piispanen, toni.piispanen@minedu.fi / p. 0295330284