Liikuntatieteen päivät kokoavat lähes 300 liikunta- ja terveysalan asiantuntijaa Jyväskylään

Liikuntatieteen päivillä 2017 juhlitaan 100-vuotiasta Suomea esittelemällä suomalaisen ja kansainvälisen liikuntatutkimuksen kirjoa. Kolmen päivän aikana päivillä kuullaan reilut 80 tieteellistä esitystä liikunnasta ja terveydestä. Kaikkiaan lähes 300 liikunta- ja terveysalan kotimaista ja kansainvälistä asiantuntijaa saapuu Jyväskylään.

Pääluennoilla kotimaiset ja kansainväliset huippuluennoitsijat tarkastelevat mm. joukkueurheilulajeja kansanterveyden näkökulmasta, liikuntamotivaatiota, aktiivista ikääntymistä ja urbaania ympäristöä liikkumisympäristönä.

Päivien teemasessioissa käsitellään tuoreen tutkimustiedon valossa ajankohtaisia liikuntakulttuurin kysymyksiä, kuten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, liikuntakasvatusta elämänkulussa, liikuntamotivaatiota ja -ympäristöjä, vesiliikuntaa, liikuntatutkimuksen tilaa sekä urheiluliikettä eettisestä näkökulmasta.

Päivien tutkimusesittelyissä esitellään kymmenien uusien suomalaisten liikuntatutkimusten tuloksia. Päivien koko ohjelma sekä pääluennoitsijoiden ja teemasessioiden esittelyt on luettavissa täältä.

Ennen päivien alkua keskiviikkona 30.8. kello 13.00–15.00. järjestetään kaikille avoin ja maksuton koululiikunnan tapahtuma Koulu liikkuu – mihin suuntaan? Tapahtumassa koululiikunnan asiantuntijat esittelevät koululiikunnan historiaa ja uusia tuulia sekä pohtivat ajankohtaisia koululiikunnan kysymyksiä. Lisätietoa tapahtumasta.

Lämpimästi tervetuloa!
 

Liikuntatieteen päivät ovat perinteinen liikuntatutkimuksen ja liikuntakentän kohtauspaikka. Päivillä välitetään liikuntaan liittyvää tieteellistä tietoa liikunta- ja terveysalan asiantuntijoille, tutkijoille, päättäjille ja tiedon soveltajille sekä muille kiinnostuneille. Liikuntatieteen päivät 2017 järjestää Liikuntatieteellinen Seura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, opetus- ja kulttuuriministeriön, Jyväskylän kaupungin sekä LIKES-tutkimuskeskuksen kanssa.

Median ilmoittautuminen päiville ja haastattelupyynnöt:

Jouni Kuivalainen
jouni.kuivalainen@lts.fi tai puh. 010 778 6607